Rollespil

Hvad er rollespil?

De tre hovedformer inden for rollespil er:

Live Rollespil

Er som teaterstykker uden manuskript og publikum, hvor alle har en rolle og alle er hovedpersoner med uendelige valg og muligheder, der er ingen handling der er fastlagt. Ofte vil dette være i en fantasyverden, inspireret af J.R.R. Tolkiens univers i ”Ringenes Herre” – med grimme orker, smukke elvere. Men det kan være også være i en verden fyldt med vampyrer, zombier, sørøvere eller gangstere – det kan også være omkring hverdagslivet, ”mor far børn” er et perfekt eksempel, mulighederne er uendelige. Rollespil kan for nogen virke skræmmende, men det er mest af alt en avanceret form for simulering, hvor man har mulighed for at afprøve en masse ting uden risiko.

Brætrollespil

Spilles typisk af mindre grupper på 3-7 personer. Her samarbejder spillerne om at fortælle en historie, der kan foregå i en dungeon, i rummet eller et helt tredje sted. Ofte spiller terninger her en central rolle i at hjælpe heltene med at klare de udfordringer, de møder.

Semi-Live rollespil

En mellemting mellem brætrollespil og liverollespil. Dette kan ske i mange afskygninger og have mange forskellige navne.
Nogle semi-live rollespil spilles omkring et bord, men uden at være baseret lige så meget på systemer og terninger som brætrollespillene.

Gode eksempler

Bang

Dette er et cowboy kortspil, hvor det gælder om at finde ud af, hvem man er på hold med og vinde over de andre.

Family Business

Dette er et gangsterspil hvor man ved hjælp af snyd, løgne og diskussion skal forsøge at overleve.

Lops-Garous (ulve spil)

Dette er et spil, hvor man i hemmelighed hver er tildelt et kort, og så gælder det for spillerne om at gætte/samspille sig frem til, hvem der er gode=landsbyboere og hvem der er onde=ulve og så se hvilket hold, der formår at vinde over de andre.

Hvordan bruger vi rollespil

I vores dagligdag i KUK kan vi bruge rollespil på forskellige måder

Brætrollespil

Vi bruger disse typer af spil til at generere en under forståelse af teamwork og fantasi.

Semi-Live rollespil

Vi bruger denne type spil til at introducere børn til rolle /skuespil, en forståelse af, hvordan man diskuterer ting, team Work.

Liverollespil

Liverollespil er en kombination af alle de ovenstående og meget mere, vi bruger alle disse elementer til at danne et spil / scene, hvor børnene tager ansvaret for deres egne handlinger og frit bruger deres fantasi i kontakt med andre til at udvikle forståelse af et socialt Netværk, som derefter kan bruges i deres eget hverdags liv.

Vi har mange latex våben, som vi går ud og kæmper med til hverdag. Legen kræver, at det er nødvendigt at udvise empati og medfører fysiske fordele som f.eks. god balance.
Det sker også, at vi laver vores egne våben.

De sidste par år har vi i midten af juni deltaget i en rollespilsweekend, som planlægges på landsplan og placeres forskellige steder rundt omkring i landet. Det foregår med tilmelding samt brugerbetaling.